КРИЗИСЕН ЦЕНТЪР - гостува ДКТ Шумен

от Михаил Казаков

КРИЗИСЕН ЦЕНТЪР - гостува ДКТ Шумен
от Михаил Казаков
Режисьор: Съби Събев
Сценична среда: Димитър Димитров - сценограф
Музика: Тодор Василев
Участват: Силвия Петкова, Николай Станоев, Иво Йончев, Юлиян Рачков, Ивайло Захариев
Комедията „Кризисен център“ на ботевградчанина Михаил Казаков бе представена за първи път в Шумен от Драматично-куклен театър „Васил Друмев“. Сега на възможността да се насладят на песата ще имат и русенци.

В спектакъла участват Силвия Петкова, Николай Станоев, Иво Йончев, Юлиян Рачков, Ивайло Захариев.
Текстът на пиесата е на Михаил Казаков, режисьор е Съби Събев, сценичният дизайн е на  Димитър Димитров, автор на музиката е Тодор Василев.

„Кризисен център“ е пиеса в жанра на трагикомедията. Всяка седмица група мъже, потърпевши от насилието на жени, се събират на необичайно място – в подводница. Девизът им е „Аз не съм жертва“. Но един ден на борда на подводницата попада нов герой – Жена.

Пиесата „Кризисен център” от Михаил Казаков е отличена с поощрителна награда в Третото издание на конкурса „Алеко Константинов” за нова българска сатирична комедия, който се организира от Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов” – София.
Михаил Казаков получава поощрителна награда за драматургия от  Друмеви театрални празници „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” през 2017 г. за друг негов текст – „Потребителят”.