ОСТРОВЪТ НА РОБИТЕ - Гостува Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен

Пиер дьо Мариво

ОСТРОВЪТ НА РОБИТЕ - Гостува Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен
Пиер дьо Мариво
Постановка: Васил Василев
Асистент режисьор: Биляна Петрова
Превод: Наташа Колевска
Сценография и костюми:
Хореография и пластика: Ина Гергинова
Участват: Бориса Сарафова, Адриан Филипов, Сергей Константинов, Мария Йорданова, Теодора Кулева, Йоана Кирчева
Гостува: Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен

****
Познатият ни Арлекин (Сергей Константинов) корабокрушира заедно с господаря си Ификрат (Адриан Филипов) на чудния Остров на робите.
Тук действат нови, странни правила – не съществуват господари и роби. Тази нова ситуация взривява техните отношения и се появява въпроса: какво е всъщност робството? А свободата? Персонажите търсят отговорите в пълния с тайни, магични създания и опасни пространства остров. Преминават през хиляди изпитания, за да стигнат до истината за себе си - за това какво е да си силен и какво е да си слаб; за способността да губиш и да печелиш.
За силата да прощаваш.

„Островът на робите“ е пътешествие през театъра на образите, в който жанрът "комедия дел арте" (или комедия на маските) се преплита с ярка съвременна сценография в силно ефектна, динамична визия. В тази модерна, цветна приказка актьорите разгръщат пълния си талант и потенциал в една сатирична история за свободата. . 

Текстът е дело на известния френски драматург от XVII в. Пиер дьо Мариво и е все по-актуален днес. На сцената изгрява нашата действителност, пресъздадена чрез вълнуващ разказ, чувство за ирония и хумор.

След спектакъла можете да останете на среща-разговор с творческия екип, да зададете въпроси за постановката, да споделите коментари и да научите повече за предизвикателствата и откритията в репетиционния процес. Разговорът ще бъде модериран от театровед.

***
„Ако не искам да бъда роб, не трябва да искам да бъда и господар. Така разбирам аз демокрацията.“ – из текста на представлението.

***
Режисьорът за спектакъла: „Искаме да творим в онзи остров, който е сцената, защото той ни дава повече свобода. И през цялото време сме мислили как да създадем спектакъл, който е гледаем за всички.”

31 Януари, 19.00 (Голяма сцена)