Ти кой си? - Гостува ТМЦ Разград

Ти кой си? - Гостува ТМЦ Разград
Драматизация и режисура: Тодор Д. Мадолев, Димитър Кабаков
Диригент: Красен Иванов
Участват: Тодор Д. Мадолев, Красимир Куцупаров, Божидар Савов
Това е вълнуваща среща с Раковски - неочакван и непознат!

На 5 юни заповядайте на спектакъла "Ти, кой си?" и на представянето на книгата "100 известни личности от българското масонство(1979-1940) в Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе!

Бил ли е масон идеологът на национално-освободителното движение Георги Раковски – тази загадка ще разбули най-новото заглавие от афиша на Театрално-музикалния център в Разград.
Режисьор на музикалния спектакъл е директорът на културния институт Тодор Мадолев, който ще се изяви и като актьор в ролята на Раковски. Той ще си партнира на сцената с Красимир Куцупаров от Сатиричния театър в София, който ще се превъплъти в историка, открил нов ръкопис на българския революционер. Става въпрос за реално същестуващ текст на масонска тематика, подписан от Раковски и подпечатан с печата на Революционния комитет, който всява смут в съвременните ни разбирания за добро и зло, за морал и етичност, за това, какво учим и трябва да научаваме в школото.

„Мисълта, че Раковски е бил масон, кара някои да се пазят и да бягат, както дявол от тамян. Без да се интересуват толкова от съдържанието на този документ, специалистите се задълбочиха в думички „нетипични“ за Раковски, словоред и други подробности. Не обърнаха внимание на високите морални категории, които Раковски в този ръкопис поставя на дневен ред пред обществото. Пренебрегнаха духовните и вечни човешки ценности, които обсъжда. Лесно е да направим съпоставка с днешния морал на „първите“ люде на държавата ни“, разказва режисьорът на представлението Тодор Мадолев. Концепцията на Раковски за свобода, равенство и братство ще бъде илюстрирана с вълшебната музика на Моцарт, която ще изпълнят музикантите от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“. В края на представлението зрителите в залата ще се насладят на част от операта „Вълшебната флейта“ от австрийския композитор, за когото се твърди, че също е бил масон.