Актрисата Петя Венелинова празнува 50-годишен юбилей

Актрисата Петя Венелинова празнува 50-годишен юбилей

Със спектакъла „Двама съвсем голи мъже“ ще бъде официално отбелязан юбилея на актрисата Петя Венелинова. Той ще се състои на 20 май, четвъртък, от 19 часа в Голяма зала на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе. 
Петя Венелинова е част от трупата на русенския театър от 2001 година. Тя е позната на публиката както от сцената на драматичния, така и от сцената на кукления театър. „Комедия от грешки“, „Паметта на водата“, „Пеперудите са свободни“, Двайсет минути с ангела“, „Кръстопът под наем“, „Медея“ са малка част от над 40-те заглавия, които превърнаха Петя в една от любимите актриси на почитателите на театъра в Русе.
През тази година актрисата получи висока оценка и от театралната гилдия в страната. Образът на Крокодилката, който тя изгражда в спектакъла „Суматоха“ ѝ донесе престижните номинации за награда „Икар“ и „Златен кукерикон“. През тези години тя се утвърди като творец с изключително богата палитра, който стои еднакво добре и завършено, както в драматични, така и в комедийни спектакли.
Желаем на Петя Венелинова трепет и вдъхновение на театралната сцена, още много години да не спира да зарежда с енергията си и  да радва с таланта си малки и големи театрални зрители!
Всички новини