Денислав Янев започна репетиции в Русенския театър

Денислав Янев започна репетиции в Русенския театър

Днес в драматичния театър в Русе започнаха репетиции на нова постановка. „Скъперникът“ от Молиер е заглавието, което победителят в миналогодишното издание на Национален конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ Денислав Янев избра да постави с русенската трупа. Сценограф на спектакъла ще бъде Никол Трендафилова, с която режисьорът реализира втори проект, след "Животът, макар и кратък". Композитор на музиката ще бъде Пламен Мирчев-Мирона.
                Седмата премиера за сезона в театъра се очаква да бъде в началото на юни на голямата сцена, а зрителите ще могат да видят в ролите Любомир Кънев, Йовко Кънев, Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Спасимиров, Мариана Крумова, Красимир Ненков, Косьо Станев и Венцислав Петков. За гост-актьор е поканен блестящият Ясен Атанасов, който тази година завършва НАТФИЗ в класа на проф. Ивайло Христов, но вече има няколко професионални роли в Театър „Българска армия“.
                Денислав Янев спечели конкурса „Слави Шкаров“ през 2020-та с постановката си на „Една крачка до предела“, продукция на театъра в Търговище, а само преди седмица, на 13-ти, той показа и последната си премиера – „Сексуални перверзии в Чикаго“ от Дейвид Мамет отново в търговищкия театър. Реализирането на спектакъла „Скъперникът“ е наградата, която режисьорът получава от театъра, който е организатор на конкурса, с партньорството на Младежки театър „Николай Бинев“ – София, Сдружение „Артеа“ и Община Русе. Заявки за тазгодишното издание на Национален конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ се приемат от театъра до началото на месец май 2021, а повече информация и заявка за селекция може да бъде намерена на адрес https://nagradaslavi.wordpress.com/.
Всички новини