"На 30 април 2016 година почина ГЕОРГИ СТЕФАНОВ ГЕОРГИЕВ

Понеделник, 02 Май 2016, 22:41
СКРЪБНА ВЕСТ

На 30 април 2016 година почина изтъкнатият актьор на Русенския театър

ГЕОРГИ  СТЕФАНОВ  ГЕОРГИЕВ

на 76 години

Напусна ни ярка творческа личност , която близо 35 години изграждаше  забележителни роли на русенска сцена. С тях Георги Стефанов се вля в плеядата на талантливи артисти на Русенския театър, които от 60-те години насам  творяха най-легендарните му спектакли.
Образите, които той сътвори притежаваха психологическа дълбочина, мощ на страстите и мислите, силни внушения на драматичната или комедийна характеристика на персонажа.Беше майстор както на остро драматичния, така и на остро комедийния персонаж. Имаше ярко излъчване от сцената:
беше роден да бъде актьор, да излъчва от нея силни послания.Затова и зрителите му се отплащаха с обич и признателност към изкуството му.

Георги Стефанов участваше активно и в културния живот на града, а в периода 1990 -1992 г. като директор на Русенския театър даде своя принос за неговото художествено израстване и съвременно присъствие в театралния живот на страната.

Със смъртта на актьора Георги Стефанов Русенският театър и българското театрално изкуство губят един забележителен творец, който беше пример за високо професионално майсторство и гражданска позиция в
театъра и в живота.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА АКТЬОРА ГЕОРГИ СТЕФАНОВ!  СБОГОМ, ЖОРО!

От колектива на ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР

„САВА ОГНЯНОВ”-РУСЕ

Поклонението ще се състои на 3 май 2016 г. от 11.30 до 13 ч. във фоайето на Голямата зала на театъра. Погребението от 13 ч.
Всички новини