"Премиера на книгата – повест на Боян Денизов „Фарът,гората,хората край тях..”

Събота, 12 Май 2012

На 17 май  /четвъртък/ от  18 часа в Камерната зала  на Възрожденско  читалище „Зора” ще се състои премиерата на книгата – повест  на Боян Денизов „Фарът,гората,хората край тях..”.

Това е една прозаична творба, която анализира катаклизмите в душата на един писател от страна с авторитарен режим. Избягал от нея в място, където  духът на човек се чувствува по-свободен, Денизов  със силата на философската метафора и поетични акценти, търси да вникне в съдбата на един творец, който търси своята самоличност и свобода на духа. Алюзиите никак не са далечни, а те буквално фиксират страните от Източния блок, които излязоха от опеката на тоталитарното управление. Авторът изгражда един наситен с много метафорика и поетични рефрени текст, който недвусмислено визира нашия сложен свят.

БОЯН ДЕНИЗОВ  е роден през 1969 г. в Русе.Завършил е през 1995 г. Софийския Университет „Св.Климент Охридски”, специалност”Английска филология”. В момента е преподавател по английски език в Русенския Университет.

Член е на Литературния клуб „Любен Каравелов” при Възрожденско читалище „Зора”. Има публикации на проза  в местни и национални издания за литература. „Фарът,гората, хората край тях...” е първата му  книга.

Книгата ще представи Крум  Гергицов – ръководител на Литературния клуб „Любен Каравелов”.

Всички новини