"Програмата до края на м. ноември в ДТ "Сава Огнянов" - Русе

Сряда, 16 Ноември 2016, 22:31
ИНТРИГУВАЩИ ТЕАТРАЛНИ СЪБИТИЯ

       През м. ноември на сцената на Драматичен театър”Сава Огнянов” –Русе  предстоят интригуващи театрални съблития.

14, понеделник,19 ч. Голяма зала
    ГОСТУВАНЕ НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР”КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ”- ПАЗАРДЖИК СЪС СПЕКТАКЪЛА”ДЕВЕТИЯТ ДЕН” ОТ ВЕНЦИ КУЛЕВ.
    Това е искряща от хумор комедия , която визира много съвременни явления и ги разкрива със силата на смеха, сатирата, гротеската.Една пъстра палитра от познати на пръв поглед, но заедно с това  смайващо гротесктни персонажи.
    Постановката е дело на Владлен Александров, сценография Петьо Начев. В постановката участва целият  актьорски състав на театъра,  но главните роли се изпълняват от телевизионните  и театрални звезди АЛБЕНА КОЛЕВА И КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ.

21,понеделник, Голяма зала, 19 ч.

    ГОСТУВАНЕ НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР”ИВАН РАДОЕВ”- ПЛЕВЕН СЪС СПЕКТАКЪЛА „    БЪЛГАРИТЕ ИДВАТ-  БГ SEDRIANKA ШОУ”
    Това  е авторски спектакъл на режисьора от Плевенския театър Димо Дешев по текстове на Елин Пелин, Чудомир, Михалаки Георгиев,Петко Р.Славейков, Йордан Радичков. Димо Дешев има вкус към постановки, които интерпретират  народната чувствителност и виталност и  този спектакъл е поредният му в това му престрастие.Той умее да пресъздаде на сцената богата душевност на българина и да я  трасформира на сцената в пищен , мъдър и зрелищен театър.
Сценография и костюми Зоя Минева, музикален консултант Анелия Дечева.Участват артистите Мариета Калъпова, Ива Николова, Надя Ноовоселска, Георги Ангелов.

    28,понеделник, Голяма зала, 19 ч.

    ГОСТУВАНЕ НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР”АДРИАНА  БУДЕВСКА”- БУРГАС с музикалната комедия „ФАЛСТАФ И ВЕСЕЛИТЕ СЪПРУГИ” ОТ УИЛЯМ ШЕКСПИР.

    Режисьор на спектакъла е известният актьор Йосиф Сърджаджиев, в спектакъла участва  звездата Тони Димитрова, музиката е на Стефан Диомов, хореография Татяна Соколова. Участват почти всички актьори на трупата.
    Само това изброяване е достатъчно да подхрани интереса към  тази , нека я наречем суперпродукция на Бургаския театър, в която известни артисти и изпълнители пресъздават искрящата комедия  на  Шекспир.

    29,вторник,Камерна зала”Слави Шкаров”, 19 ч.

    СПЕКТАКЪЛ НА РУСЕНСКИЯ ТЕАТЪР – „ЖУЛИЕТА” ОТ АНДРАШ ВИШКИ.

    Първата премиера на Русенския театър, която чрез пиесата на Андраш Вишки съчетава в едно размишленията за една голяма любов и изпитанията й по време на едно тоталитарно управление в Румъния, и по-точно  - след събитията в Унгария през 1956 г.
    Това е спектакъл на режисьора Боян Иванов, който клони към модерен, авангарден театър, използвайки разнообразни изразни средства -  актьорско изпълнение, мултимедия, хореография, модерна сценографска визия.
    Ролята на Жулиета се изпълнява от три актриси – Петя Венелинова, Ралица  Константинова, Ясена Господинова.
Всички новини