Театърът открива сезон 2018/2019 със звездна премиера

Театърът открива сезон 2018/2019 със звездна премиера

На 20 септември  ще се състои първата премиера за сезон 2018/2019 в Драматичен театър "Сава Огнянов" Русе.
ДВАМА СЪВСЕМ ГОЛИ МЪЖЕ от Себастиан Тиери. Режисурата е дело на Николай Урумов, сценографията на Виолета Радкова, а актьорският състав включва звездата от "Под прикритие" - Михаил Билалов, също и актьорите от русенския състав Петя Венелинова, Йовко Кънев и Кристиана Ценкова. 
Сюжетът е разплакващо смешен и се заплита около Ален Крамер /Михаил Билалов/ - сериозен адвокат и верен съпруг, който се събужда гол в леглото си с един от колегите от офиса ... Неразбирането е тотално и никой от двамата не може да обясни как са попаднали в тази ситуация. Когато съпругата на адвоката открива двамата голи мъже в хола си, Крамер измисля какво ли не, за да спаси брака си. Той е готов да направи всичко, за да възстанови истината, която му убягва.
 
Истински празник за почитателите на театъра ще бъде октомври. Любителите на съвременна българска драма ще могат да гледат "СБЛЪСЪК" на 1-ви октомври. Текстът на пиесата е дело на талантливата и очарователна млада авторка Магда Борисова, която бе номинирана преди няколко дни за наградата "Дора Габе" 2018. Наградата се връчва от Община Добрич от 2002 г., и е учредена на името на великата наша поетеса. В същото време Теди Москов вече репетира второто премиерно заглавие за новия сезон в русенския театър, което е сценична адаптация на филма "ГРОЗНИ, МРЪСНИ, ЗЛИ". На сцената зрителите ще могат да се насладят на талантите на Мая Новоселска, Вальо Танев, Ники Додов  и много от обичаните русенски актьори. Премиерата ще се състои в рамките на четвъртото издание на Есенен театрален салон - Русе 2018.

На 4 октомври, на Голяма сцена в Доходно здание, Театър "Българска армия" ще открие IV-ти Есенен театрален салон с постановката "АЛБЕНА". В рамките на салона ще се изиграят и трите селектирани спектакъла в първия Конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" 19 – 21 октомври. Конкурсът е финансиран от Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух”. Партньори по проекта са русенското сдружение „Артеа”, Младежки театър „Николай Бинев” – София и Драматичен театър „Сава Огнянов”. Селекционер на първото издание беше заместник директора на младежкия театър, русенеца Михаил Байков. Той изгледа над 40 спектакъла на режисьори до 35 год. възраст в цялата страна. Сред тях бяха избрани заглавията:
„Нирвана“ от Константин Илиев, реж. Максима Боева, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен.
„Комичната илюзия“ по Пиер Корней, реж. Васил Дуев, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, ТМПЦ – Варна.
„Вихрушка“ от Йерун ван ден Берх, реж. Александра Петрова, Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София.
В рамките на салона ще бъде представена новата биографична книга на един от бившите директори на русенския културен институт Рашко Младенов "ДО ПОСЛЕДЕН ДУХ".

IV-ти Есенен театрален салон ще бъде закрит от хитовото заглавие на Народен театър "Иван Вазов" - "NeoДачници" от Максим Горки. Постановката е поверена на един от най-успешните български режисьори в чужбина – Иван Пантелеев, който се завърна след 20-годишно отсъствие на родната театрална сцена. А ролите са поверени на Александра Василева, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Иван Юруков, Николай Урумов, Радена Вълканова, Рашко Младенов, Стефания Колева, Теодора Духовникова, Христо Петков, Юлиан Вергов. Спектакълът, който публиката ще види носи провокативното заглавие „NeoДачници” – заглавие, „родено” от общата работа на режисьора и актьорите в първите няколко репетиции. Ноември се готви отвратително смешен "НОСсенс" по повестта "Нос" на Н. В. Гогол. А за декември, Драматичен театър "Сава Огнянов" подготвя празнична програма и промоционални предложения. 
 
 
Всички новини