"На 16 октомври 2016 г. почина АНДРЕЙ ГЕОРГИЕВ МЕДНИКАРОВ

Понеделник, 17 Октомври 2016, 16:03
На 16 октомври 2016 г. почина АНДРЕЙ ГЕОРГИЕВ МЕДНИКАРОВ дългогодишен актьор от Русенския драматичен театър на 94 години

Отиде си един от доайените  не само на Русенския, но и въобще на българския театър. Той  доживя достолепна възраст, за да  бъде сред нас и да носи внушението не само от сцената, но и в живота на една мъдрост, благост, безкрайна етичност и  човешка топлота. Тези  свои качества той внушаваше и от сцената от многообройните образи , изиграни на сцената на Русенския драматичен театър от 1958 до 1981 г, когато се пенсионира. Преди това  е бил актьор в театрите на Бургас и Велико Търново- неговия роден град. Така Андрей Медникаров живя един достоен творчески живот, изживян с много хубави  мигове в театралното изкуство, което той обожаваше и му се бе отдал безрезервно.

Неговият творчески портрет се обогатява и от големия му принос за развитието на любителския театър, като  дългогодишен ръководител на театралния състав в читалище”Васил Левски”-Русе, както и на други групи. Той беше един от вдъхновените изпълнители на художествено слово, изявено в многобройни изнесени рецитали. Беше личност  със силно духовно излъчване и затова остава ярък творец в културата на Русе.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!

СБОГОМ, БАЧО АНДРЕЙ!  

                                     ОТ КОЛЕКТИВА НА  ДРАМАТИЧЕН
                                       ТЕАТЪР”САВА ОГНЯНОВ”-РУСЕ

Поклонението ще бъде на 21 октомври /петък/ от 11 до 11:30ч. в Храм "Света Троица"  Русе.


 
Всички новини