„ЛИЛИОМ – ЛЕГЕНДА ЗА ЛЮБОВТА“ С ТРИ НОМИНАЦИИ ЗА „ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН“

Три номинации за националната награда за хумор и сатира „Златен кукерикон“ донесе спектакълът „ЛИЛИОМ – Легенда за любовта“ на Русенския театър!

Вчера на специална пресконференция директорът на Сатиричния театър „Алеко Константинов“ обяви имената на всички, които ще се борят за приза.

„ЛИЛИОМ – Легенда за любовта“ може да се похвали с най-много номинации тази година заедно с постановката „Ревност“ на Драматичния театър в Бургас.

От русенска страна номинираните са:

ИВАНА КЕРАНОВА, номинирана в категорията „МЛАДА НАДЕЖДА“ за ролята на Мария;

МАЯ БЕЖАНСКА, номинирана в категорията „ЖЕНСКА РОЛЯ“ за ролята на г-жа Мускат;

ИВАЙЛО НЕНОВ – номиниран в категория „РЕЖИСУРА“;

Съвсем наскоро стана ясно, че „ЛИЛИОМ – Легенда за любовта“ е най-предпочитаният спектакъл на Драматичен театър „Сава Огнянов“ от русенските ученици. Това се оповести след кампанията „Културен чек“ на Община Русе, в която се включиха дванадесетокласници от всички училища в града. Специалното участие на обичаната Мая Бежанска е високо оценено, както и включването на Ивана Керанова, едно от новите попълнения в актьорския състав на театъра (можете да я гледате и в най-новото представление „Изчезващи“). Режисьорът Ивайло Ненов пък е напът към втори приз, след като през 2020 г. спечели „Златен кукерикон“ в категорията „Млада надежда“.

Седмото поредно връчване на наградите на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще се състои на 7 април 2023.

Следващото представление можете да гледате на 14 март, на Голяма сцена в Драматичен театър “Сава Огнянов”.

Билети – на касата, както и онлайн на www.rusetheatre.com/productions/лилиом-легенда-за-любовта

ТЪРСЕте по ключова дума