ЧЕТИРИ НАГРАДИ И ТРИ НОМИНАЦИИ ЗА ДТ “САВА ОГНЯНОВ” ОТ ШАРМ ЕЛ-ШЕЙХ В ЕГИПЕТ

Eкипът на спектакъла „Изчезващи“ на ДТ „Сава Огнянов“ Русе спечели четири награди и три номинации на Международния младежки театрален фестивал в Шарм ел-Шейх (SITFY), Египет. Русенци бяха единствените представители на България на този форум.

Актьорът Венцислав Петков бе отличен със Специалната награда на журито, а Ивана Керанова грабна наградата за най-добра актриса. Думитру Акриш получи приза за най-добър режисьор, а Елизе Вилк – за най-добър драматургичен текст. Отличията на режисьора и авторката на текста бяха връчени на директора на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Боян Иванов.

Постановката имаше още три номинации – за най-добра сценография на МК Ранин, за най-добър актьор* на Дона Вълова и за най-добро представление на фестивала.

Освен на сцената, актрисите Дона Вълова и Ивана Керанова се изявиха и по време на уъркшоп, организиран от датския професор Денни Деннис по време на фестивала. Темата беше “GPS”: the physical performance of actors – за физическото представяне на актьорите. Целта на обучението беше да представи нов подход в развитието на биомеханичния метод на Мейерхолд.

ТЪРСЕте по ключова дума