АСКЕЕР за Елена Нацариду за костюмите в „Крали Марко – последната балканска легенда“

Награда АСКЕЕР за 2024 година спечели Елена Нацариду за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“ от Владимир Левчев и режисьор Анастасия Събева. Продукцията на ДТ „Сава Огнянов“ Русе бе отличена снощи при връчването на театралните награди в Театъра на българската армия.Елена Нацариду сподели, че наградата е неочаквана за нея и благодари на целия екип, и лично на режисьора Анастасия Събева, която, по думите й, е успяла да изкара най-доброто от нея, както и от всичките й колеги в представлението.

Тя се пребори за статуетката в конкуренция с Мариета Голомехова, номинирана за костюмите си в две представления – „Преображение“ и в „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд, реж. Веселка Кунчева, Драматичен театър “Рачо Стоянов” – Габрово. Третият номиниран в категорията „Костюмография“ беше Свила Величкова за работата си в „Опасни връзки“ от Шодерло дьо Лакло, режисьор Станка Калчева, в Младежкия театър “Николай Бинев”.

„Аскеер“ е българска награда за принос към театралното изкуство. Наградите се връчват от 1991 година от фондация „А’Аскеер“.

фото: БТА

ТЪРСЕте по ключова дума