Калоян Желев с ИКАР 2024 за дебют: Благодаря за страхотната подкрепа от екипа!

Театралните награди ИКАР 2024 бяха връчени от Съюза на артистите в България (САБ) на церемония в Народния театър в Световния ден на театъра.

Наградата за дебют получи актьорът Калоян Желев – за ролята на Кристофър в „Странна случка с куче през нощта“ по романа на Марк Хадън с реж. Боян Иванов, продукция на Драматичен театър „Сава Огнянов“– Русе.

Желев получи наградата си от Мирослав Боршош зам.-кмет по направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” на Столична община.

„Изказвам благодарности към Боян Иванов и Татяна Соколова, които ме избраха след кастинг, също така и на ДТ „Сава Огнянов“, като дом на това представление“, каза Калоян Желев. „Също така искам да благодаря и на останалите колеги. Това са Стоян Радев, Ясена Господинова, Кристиана Ценкова, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Надя Банчева, Милен Димитров, Ивайло Драганов за страхотната подкрепа и за това, че ме приеха като част от екипа си без никакво съмнение“, допълни младият актьор.

Пиесата е по световния бестселър на Марк Хадън, който предлага динамична и вълнуваща история с неочаквани обрати и финал. Екипът реализирал пиесата включва още Любов Костова – преводач. Сценография и костюми Ванина Цандева, композитор Христо Намлиев, хореограф Татяна Соколова и видеомапинг Тодор Тодоров, Албена Баева.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

 

ТЪРСЕте по ключова дума