Спектакълът “Изчезващи” заминава на фестивал в Египет

Драматичен театър „Сава Огнянов“  ще участва в осмото издание на Международния младежки театрален фестивал в Шарм ел-Шейх (SITFY), Египет, с пиесата „Изчезващи“ по Елизе Вилк. От 413 кандидати от цял свят, селекцията избра да се представят 152 произведения, които са разделени в три категории – ансамбъл, моноспектакъл и уличен театър.

Спектаклите, които се основават на нетрадиционни пространства и креативни решения, се считат за основен приоритет, споделят организаторите.

Провеждан ежегодно, SITFY е първият фестивал от този вид, организиран в Синай. Той стартира преди години за да предостави възможности за изява на млади театрали от цял свят, като същевременно децентрализира артистичната сцена и съживи туризма в Южен Синай. Основател и президент на SITFY е художникът и режисьор Мазен Ел Гарабауи.

Фестивалът се провежда под егидата на министъра на културата Невин Ел-Килани и губернатора на Южен Синай Халед Фуда. Тази година ще се проведе от 25 до 30 ноември.

А само преди броени дни, авторът на сценографията и костюмите на „Изчезващи“ Михай Константин Ранин, спечели наградата за сценография на Съюза на визуалните артисти в Румъния за спектакъла „Изчезващи“.

 

 

 

 

 

ТЪРСЕте по ключова дума