КОНКУРС ЗА МЛАД ТЕАТРАЛЕН РЕЖИСЬОР СЛАВИ ШКАРОВ 2024

Шестото издание на конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ ще се проведе от 17 до 21 юни в Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе, във вече доказалия се през миналата 2023 нов формат. В конкурса могат да участват млади режисьори на възраст до 35 години, които имат концепции за спектакъл по темата „Илюзии“.

Тази година селекционер на спектаклите е Ина Шкарова.

Родена в Русе, завършва Средното музикално училище (сега НУИ) „Веселин Стоянов“ в родния си град. Учи в НАТФИЗ, специалност „театрознание“. 23 години работи като драматург в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София, което й дава възможност да сътрудничи с повече от 50 режисьори в над 120 театрални продукции. Натрупва опит като сценарист в телевизионни предавания в „Нова телевизия“ и БНТ.

… и да, дъщеря е на Слави Шкаров.

На тримата селекционирани режисьори ще бъде предоставена възможност да разработят ателиета с актьори от трупата на Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе, в продължение на пет дни. Тричленно жури ще определи победителя в конкурса, който ще получи възможност да доразвие показа си и да го превърне в спектакъл в Драматичен театър „Сава Огнянов“ през сезон 2024/2025 година.

Предложенията за участие в Националния конкурс могат да се основават върху чужди или авторски текстове, пиеси или проза, както и да се представят като концепции за авторски спектакли. Изискването е кандидатите за участие в конкурса да изпратят до 15.04.2024 г идеите си за бъдещ спектакъл в рамките на две стандартни страници, заедно с портфолио и CV на info@rusetheatre.com или на адрес Драматичен театър „Сава Огнянов“, Площад „Свобода“ 4, 7000 Русе. Или на e-mail на селекционера: inashkara@gmail.com

Тримата селекционирани режисьори ще бъдат обявени на 10.05.2024 г.

 

ТЪРСЕте по ключова дума