STAND-UP COMEDY NIGHT в Нощта на театрите в Русе

Драматичен театър “Сава Огнянов” – Русе се включва в 11-тата “Нощ на театрите” със STAND-UP COMEDY NIGHT! Единайсетото издание на Европейската инициатива в рамките на няколко часа събира стотици културни събития в градовете у нас на 18 ноември.

Организаторите го определят като едно специално време и пространство, което излиза извън стандартните рамки, прекрачва своите собствени правила и въвлича хиляди почитатели и зрители. Градовете се превръщат в “сцени” и за няколко часа животът придобива други измерения и се насища с особен артистичен смисъл.

В Драматичния театър, на Камерна сцена, зрителите ще могат да гледат “ЮЗЪР” – специално издание и нашият гост – харизматичната македонка София Ристевска със спектакъла “СЀ ЗА ЖЕНИТЕ” (бг версия).

От 2023 г. Нощта на театрите започва своята Зелена програма за намаляване на въглеродния отпечатък. За да пестим хартия, закупуването онлайн на “Двоен ПРОМО билет” дава пропуск за двете комедийни представления на 18 ноември с отстъпка от редовната цена. Разбира се всеки зрител би могъл да закупи и билет за двете представления поотделно от сайта/касата на Драматичен театър “Сава Огнянов” – Русе.

В центъра на представлението “ЮЗЪР” е обикновеният човек с новата зависимост от черния екран – на смарт телефона, на компютъра. С чувство за хумор около главния герой се завъртат едни от най-непосредствените теми на ежедневието ни. Режисьор  е Боян Иванов, в ролята е Андрей Кожухаров. Начало в 19:00 часа.

Харизматичната София Ристевска пристига на русенска сцена от Република Северна Македония със стендъп комедията “СЀ ЗА ЖЕНИТЕ” за една незабравима Нощ на театрите и Стендъпа. С голяма доза ирония към отношението на обществото, София Ристевска се опитва да отговори на въпроса – каква е женската позиция в него. Начало в 20.30 часа.

 

 

ТЪРСЕте по ключова дума