Ивайло Ненов

Ивайло Ненов е режисьор в ДТ „Сава Огнянов“, Русе.
Завършва бакалавърска степен по Актьорско майсторство в класа на проф. д-р Атанас Атанасов (2011 г.) и магистратура по „Режисура в сценичните изкуства“ при  проф. Красимир Спасов (2017 г.) в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Изучава театрална режисура и в UNATC, National University of Theatre and Film „I.L. Caragiale“ Букурещ, Румъния.
Още като студент дебютира на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, София, в „Жените в народното събрание“ с режисьор Мариус Куркински. Следват представления на сцените на няколко други столични театъра и период в трупата на ДКТ „Константин Величков“, Пазарджик. През 2013 г. се присъединява към актьорския състав на ДТ „Сава Огнянов“, Русе. Част от по-значимите му роли в този период са на Робинзон в „Без зестра“, Алонсо в „Следобедни игри“, Найден в „Майстори“, Гочоолу в „Господин Ганьо“ и  Малволио в „Дванайсета нощ“.
Режисьорският му дебют е на русенска сцена с представлението „Бурунданга“ от Жорди Галсеран  (дипломен спектакъл). Междувременно трупа опит като асистент-режисьор на Боян Иванов и Теди Москов. През 2019 г. поставя „Три сватби и едно възкресение“ – своя авторска адаптация по мотиви от „Слуга на двама господари“ на Карло Голдони. По-късно същата година поставя спектакъла „Пет пъти за една нощ“ от Киара Атик, с който открива новата сцена в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, София.
Носител на приза за най-добър млад театрален режисьор „Слави Шкаров“, 2019 г., за спектакъла „Три сватби и едно възкресение“.

ТЪРСЕте по ключова дума